Det är en bra dag idag!
Mina tankar från natten.

Piratpartiet Värmland har fastställt valsedeln för båda valen.

Piratpartiet Värmland har haft medlemsmöte. Då fattade medlemmarna bl.a. beslut om utseendet på valsedeln för både valet till Riksdagen och till landstingsfullmäktige i Värmland.
Det blev debatt om styrelsens intention att ha samma namn på båda listorna, och dessutom i samma ordning. Medlemsmötet valde att besluta att vi skulle göra så som styrelsen yrkande. Nu vill jag börja med att rätta till ett missförstånd. Styrelsen var inte i majoritet på mötet.
Det är lite olika förutsättningar under supervalåret 2014.  Dels EU-valet den 25:e maj då vi kan luta oss tillbaka och låta Valmyndigheten sköta om att valsedlarna finns på plats. Dels har vi valdagen den 14:e september då vi får tillsammans se till att valsedlarna finns på plats. Detta innebär att vi är beroende på att medlemmar ställer upp och lägger ut valsedlar i vallokalerna den 14 september. Det är av vikt att vi som kandiderar visar den respekt för dessa frivilliga genom att visa att vi är beredda att ta uppdrag både i Riksdagen och i Landstinget. Att villkora sin kandidatur är lite som om man kräver av sitt fotbollslag att man skall bara behöva spela i VM och aldrig spela en match för sin egen klubb. Inte ens Zlatan slipper att spela seriematcher.
Dessutom drogs det upp att kandidaten skall själv få bestämma var denne skall kandidera och det har vi inga problem med. Det är när det gäller den speciella lokala listan som medlemmarna har demokratiskt beslutat att vi kopplar listan till Riksdagen med listan till Landstinget. Enligt min mening så filtrerar vi ut de som har en orealistisk syn på vad det innebär att vara folkvald. De som fortfarande hävdar frihet till varje pris får gärna grubbla över den här artikeln: hd.se/astorp/2010/06/02/piratpartiet-utreder-prisells-2
Vill vi här i Värmland ställa oss bakom någon som inte vill värna t ex integriteten i vården eller andra frågor lokalt, som vi kommer att jobba med i landstingsfullmäktige?

Det är en bra dag idag! 🙂

C Magnus Berglund

Annonser

Inga kommentarer to “Piratpartiet Värmland har fastställt valsedeln för båda valen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: