Det är en bra dag idag!
Mina tankar från natten.

Hur ser framtiden ut för skivbolagen?

I början var det så att skaparna av tekniken var de som också var de första producenterna musik. Därefter började även andra intressenter att producera musik. Dels naturligtvis musiker men också dels de som som såg en chans att bli rika eller oftast rikare. Därför är detta starten på det som man skulle kunna kalla för produktivismen. I början var producenterna intresserade av att utveckla musik. Därefter gled målet mot att vinstmaximera och idag kan man börja fundera på det är så att att skapandet av skivkontrakt är det som enda som har något som liknar kreativitet.

Med kopieringen startade nästa fas. Vinsten blev hotad, och övergreppen började. Som en motreaktion skapades en rörelse; piratrörelsen. Med denna rörelsen fanns fröet till postproduktivismen.
Nyckelord som dialog, remix och sociala media gjorde producenter och deras vinstfixering gammaldags. För att hitta en ny roll för skivbolagen var dessa tvungna att visa att ge bidrog med något.
En väg var att ta ansvar för utbildningen av unga musiker och låtskrivare.  Låt oss kalla denna perioden för The Age of Responibility.

Naturligtvis är detta en spekulation från min sida, men se det som en startpunkt för en diskussion snarare än något som är skrivet på Moses stentavlor.

Annonser

Inga kommentarer to “Hur ser framtiden ut för skivbolagen?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: