Det är en bra dag idag!
Mina tankar från natten.

Kort om FRA-lagen

Det är något speciellt med att uttrycka sig kort.

När det gäller FRA-lagen så är jag emot den. Ni kanske tycker att som piratpartist är detta självklart, men ni missar målet. Det är inte så att jag är fokusera på någon speciell paragraf, och säger att om man ändrar detta, så…

Jag är emot lagen som sådan!

Om FRA avlyssnar, vilket de och andra gör, så är den stora skillnanden om det är lagligt eller ej. Alltså, om de avlyssnar lagligt så kan de verkligen använda sig av detta mot svenska medborgare och tillämpande av svensk lag.

Om det däremot är olagligt så kan de inte föra informationen vidare till någon rättsvårdande instans. Däremot kan de skicka denna information till regeringen och andra länders underrättelseorgan. Se där. På så sätt skyddar vi våra soldater i andra länder, och vi är goda kamrater mot NSA och MI-5/6 osv.

Dvs om någon minister tittar på samma lättklädda flickor som al-Qaida (läs mer om steganografi så förstår ni varför det är intressant) så är det inget FRA skulle kunna använda mot ministern, för då skulle FRA få byta ledning. Men med  en FRA-lag så kan samma minister utpressas till att ge mer pengar än som FRA har äskat, eller ändra lagen så att den passar FRA bättre.

Så FRA-lagen måste bort i sin helhet. Låt FRA göra det de är bra på. Signalspana över havet på ryssen. Låt dem signalspana på en byäldste i Afghanistan. Själv har jag aldrig förstått hur vi skyddar våra soldater bättre med miljoner till FRA men samtidigt inte kan skicka några välbehövliga fordon till för att skydda soldaterna.

Annonser

Inga kommentarer to “Kort om FRA-lagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: