Det är en bra dag idag!
Mina tankar från natten.

En önskelista

Sitter vid datorn och tittar på bilder som säkerligen kommer vara med om att bli årets bild. Fantaskiska bilder! Var då, undrar du. jag hittade dem här. (Killar, läs texten, fastna inte vid bilderna på de vackra persiska kvinnorna!)

Det handlar om Iran. Om hur Stalins gamla princip är i bruk fortfarande  idag: ”det är inte människorna som röstar som räknas utan människorna som räknar rösterna”. Men inte bara det. Det handlar om hur man tysta folket som protesterar. Regimen stängde ner mobilnät, Internet och varnade journalister att deras visum inte skule förnyas. Känner ni igen mönstret? Ogillar makten något så stänger de ner Internet. HADOPI någon? Undrar om betson eller något annat spelbolag tar vad på om Iranska säkerhetstjänsten har något FRA liknande? Knappast ens pengarna tillbaka eller hur?

När det medieindustriella komplexet pushar igenom lagar, så stensätter de bara vägen för någon dystopia liknande diktatur som i framtiden kommer tacka försynen för Bodströms datakomdirektiv eller FRA lagens kryphål.

*Suck* dags för mig att lugna ner mig och tänka positivt. ”Det är en bra dag idag”.

Nu är det dags att kopiera från min favoritförfattare Robert A Heinlein och närmare bestämt The Moon Is A Harsh Mistress. I den bygger han en struktur av revolutionära celler. Notera att detta inte passar en modern svärm! En cell är byggd som en tetraheder (som en pyramid med en triangel i basen) där vi har en person med ansvar för kommunikation uppåt och tre personer som kommunicerar med topp-personen varsin ny cell. Tänk att personerna sitter i spetsarna. Dessutom har varje person ett sätt att kontakta en person i en granncell. All kommunikation med grannceller oavsett nivå är aldrig person till person, så de enda som kan förrådas är de i cellen.

Det som behöver förbättras är att ordna ett protokoll baserat på improvisation med olika media med t ex kodord. Till och med tekniken att ropa ut från sitt fönster skall vara nog för att skicka kodord vidare. Så därför kan man lämpligtvis bygga strukturen när Internet, mobiler fungerar, men sen skall den funka om all kommunikationsteknologi blir utslagen. Hoppas någon med kunskap om självorganiserade nätverk läser detta. Om vi här i Sverige skulle bygga något liknande system så skulle en enkel kopiering bli en demokratisäkring i andra länder.

Och vi har ju en anledning till att bygga detta. Om alla piratpartister kunde enkelt anmäla sig till detta skulle vi kunna få ett perfekt system för att hantera Oneswarm nycklar.  Speciellt om denna struktur aldrig lagras. Inte så att jag tycker att alla piratpartister skulle fildela, men om vi uppnår en kritisk massa, kanske systemet blir attraktivt nog för att locka över resten av Sverige, Europa, Världen. Och om IPRED är helt akterseglad av tekniken, så kanske det mediaindustriella komplexet ger upp och tänker efter om de kanske har fel.

Om vi räddar en och annan demokrati på köpet blir jag inte ledsen. Jag lovar!

Annonser

Inga kommentarer to “En önskelista”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: